Laat een terugbelverzoek achter

Wil je dat we jou bellen om de mogelijkheden te bespreken? Laat dan hieronder je gegevens achter en we nemen contact met je op.
Bedankt voor jouw terugbelverzoek. We nemen zo spoedig mogelijk contact met je op!
Er ging iets mis met het verzenden van dit formulier. Probeer het nog een keer.
WKR

De werkkostenregeling (WKR)

Met de werkkostenregeling (WKR) maak je werken aan een gezonde levensstijl financieel aantrekkelijk, zelfs zonder bijkomende kosten

Wat is de WKR?

De werkkostenregeling (WKR) biedt organisatiesde mogelijkheid om een deel van de totale loonsom te besteden aan onbelastevergoedingen aan medewerkers.Als werkgever levert dit nog het bijgaandevoordeel op dat je bespaart op de sociale werkgeverslasten. Doordat de hetbrutoloon lager uitvalt zijn deze lasten daarmee ook lager.

In 2024 is de totale WKR ruimte 1,18% van de totale brutoloonsom.

Welk voordeel kan ik mijn medewerkers bieden?

Belastingvoordeel

Het abonnement wordt verrekend met het brutoloon waar de medewerker anders belasting over had moeten afdragen.

Werkgeversbijdrage
Toch te veel gedoe? Je kunt er ook voor kiezen om de werknemer een werkgeversbijdrage aan te bieden. Deze bijdrage valt ook in de WKR en dus hoef je daar als werkgever geen belasting over te betalen. Je kunt beide voordelen ook combineren.

Hoeveel WKR ruimte neemt dit in?

Om dit uit te leggen maken we twee rekenvoorbeelden:

Rekenvoorbeeld 1: belastingvoordeel

Stel, een bedrijf heeft 150 medewerkers in dienst meteen totale brutoloonsom van 8 miljoen euro.
De totale WKR ruimte bedraagt dan 100.000 euro. Een gemiddeld abonnement bedraagt 40 euro en 25% van de medewerkers maakt gebruik van hetaanbod. Dit neemt dan 18% van de totale ruimte in, dus er is 82.000 euroresterende ruimte in de WKR.

Rekenvoorbeeld 2: Werkgeversbijdrage

Stel, een bedrijf heeft 150 medewerkers indienst met een totale brutoloonsom van 8 miljoen euro.
De totale WKR ruimte bedraagt dan 100.000 euro. De werkgeversbijdrage bedraagt 20 euro per medewerker per maand en 25% van demedewerkers maakt gebruik van het aanbod. Dit neemt dan 9% van de totale ruimte in, dus er is 91.000 euro resterende ruimte in de WKR.

Hulp nodig bij de berekening? Neem contact op.

Hoe verwerk ik dit administratief?

At vero eos et accusamus et iusto odio dignissimos ducimus qui blanditiis praesentium voluptatum deleniti atque corrupti quos dolores et quas molestias excepturi sint occaecati cupiditate non provident, similique sunt in culpa qui officia deserunt mollitia animi, id est laborum et dolorum fuga. Et harum quidem rerum facilis est et expedita distinctio. Nam libero tempore, cum soluta nobis est eligendi optio cumque nihil impedit quo minus id quod maxime placeat facere possimus, omnis voluptas assumenda est, omnis dolor repellendus. Temporibus autem quibusdam et aut officiis debitis aut rerum necessitatibus saepe eveniet ut et voluptates repudiandae sint et molestiae non recusandae. Itaque earum rerum hic tenetur a sapiente delectus, ut aut reiciendis voluptatibus maiores alias consequatur aut perferendis doloribus asperiores repellat.

Veelgestelde vragen

Hoe zit het met de WKR en Entreo?

De investering in vitaliteit kan worden ondergebracht in de Werkkostenregeling. Neem voor meer informatie over de WKR contact op met één van onze specialisten.

Hoe kan ik gebruikmaken van Entreo?

Je kunt gebruikmaken van Entreo door de Entreo app te downloaden.

Hoe werkt Entreo?

Werkgevers kunnen zich bij Entreo aanmelden en een bijdrage leveren aan het welzijn van hun werknemers. Deze bijdrage kan worden gebruikt om korting te krijgen op abonnementen die bijdrage aan een gezonde leefstijl gericht op beweging, voeding en ontspanning.

Is Entreo beschikbaar voor alle bedrijven?

Entreo is beschikbaar voor bedrijven van verschillende groottes en sectoren. Neem contact met ons op om te kijken wat Entreo voor jouw organisatie kan betekenen.

Start met Entreo

Ontdek hoe Entreo jou kan helpen de vitaliteit van jouw medewerkers te verhogen

Plan een kennismaking