Laat een terugbelverzoek achter

Wil je dat we jou bellen om de mogelijkheden te bespreken? Laat dan hieronder je gegevens achter en we nemen contact met je op.
Bedankt voor jouw terugbelverzoek. We nemen zo spoedig mogelijk contact met je op!
Er ging iets mis met het verzenden van dit formulier. Probeer het nog een keer.
Nieuws

De werkkostenregeling; hoe werkt het precies?

De werkkostenregeling; hoe werkt het precies?
De werkkostenregeling (afgekort WKR) geeft de mogelijkheid om onbelaste vergoedingen aan werknemers te geven. Binnen de WKR behoort alles wat u aan een werknemer vergoedt tot het loon. Hierbij kunt u denken aan een reisabonnement voor het OV, maar ook aan gereedschap, een smartphone of een fitnessabonnement.
Geschreven door

Vrije ruimte WKR

Er zit natuurlijk wel een max aan de hoogte van de vergoedingen die u mag geven.

Vanaf 2024 bedraagt de vrije ruimte € 7.680,-, dat betekent 1,92%. Dit zorgt ervoor dat werkgevers meer onbelaste vergoedingen kunnen geven aan werknemers. Voor het bedrag boven €400.000 blijft het oude percentage van 1,2% gelden.

Binnen de vrije ruimte gelden geen voorwaarden voor de bestedingen.

Bedrijfsfitness binnen de werkkostenregeling

Wilt u uw medewerkers een vergoeding geven voor hun sport- of fitnessabonnement? Dan valt deze vergoeding binnen de vrije ruimte van uw werkkostenregeling. Het is mogelijk om het gehele abonnement te vergoeden, maar het is ook mogelijk om slechts een deel van het abonnement te vergoeden (werkgeversbijdrage). Op die manier biedt u een uitstekende secundaire arbeidsvoorwaarde, maar wordt de vrije ruimte minder belast.

Ontdek hoe Entreo jou kan helpen de vitaliteit van jouw medewerkers te verhogen

Hulp nodig bij het verwerken?

Plan een kennismaking
Onze medewerkers begeleiden je daarbij